Aktiviteter

Varje år arrangerar villaföreningen olika aktiviteter för medlemmarna.

Slutet av april: Städdag. Vi krattar, röjer och snyggar till allmänningar och andra gemensamma ytor kring husen. Vanligtvis går det att lägga brännbart avfall från vårstädningen såsom löv, kvistar etc. på platsen för majbrasan, belägen mitt emellan Triangelvägen 81 och bouleplanen/fotbollsplanen. Övrig tid på året hänvisas all avfallstippning till kommunens återvinningscentraler.

Valborgsmässofirande/majbrasa: På kvällen den 30 april hälsar vi våren välkommen tillsammans med en vanligtvis välbesökt majbrasa på allmänningen vid bouleplanen/fotbollsplanen. Oftast säljer vi även korv och fika på plats. Fyrverkerier undanbedes vid detta evenemang. Tyvärr saknar vi en gemensam sångkör för den kompletta upplevelsen så känner du dig hugad att ta tag i den uppgiften är du mer än välkommen att engagera dig!

Slutet av augusti: Sommarfest. En lördag där vi får chans att umgås med våra grannar och lära känna varandra lite bättre! Dagen inleds med en cykelparad för de yngsta där de får pynta sina cyklar och sedan paradera runt området till grannarnas jubel. Därefter vidtar den årliga brännbollsmatchen på fotbollsplanen där både barn och vuxna spelar tillsammans med glädjen i fokus. Andra tar tillfället i akt att utmana varandra i boule. Redan på fredagskvällen ställer vi tillsammans upp ett partytält på allmänningen i kurvan på Triangelvägen och efter brännbollsmatchen rullar vi dit några grillar och äter middag tillsammans. Föreningen bjuder på grillkolet, fika efter maten och underhållning som oftast pågår en bra bit in på natten. På söndagen hjälps vi åt att plocka ihop, städa och ta ner tältet.

Inbjudan till festen kommer ut i god tid innan. Vår synnerligen aktiva festkommitté planerar även för ännu en, något mer improviserad fest under sommaren. Håll utkik här på hemsidan och på föreningens Facebooksida för mer information.

Februari/mars: Årsmötet. En chans att påverka och engagera sig mer formellt i föreningens arbete och styrning. Årsmötet hålls oftast i klubbstugan på Bergeforsens idrottsplats och föreningen bjuder på fika under förhandlingarna. Gamla och nya protokoll kommer inom kort att publiceras här på hemsidan.

Notera att föreningens styrelse med kort varsel kan sammankalla föreningens medlemmar för möten i aktuella frågor eller andra aktiviteter där gemensamma krafter behövs. Vi uppskattar verkligen all närvaro och allt engagemang för vår gemensamma trivsel!